+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U Mostaru, uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, dužnosnici položili vijence
U Mostaru, uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, dužnosnici položili vijence
Objavljeno: 31.10.2017. 15:09:00 Autor: administrator
Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstva Ministarstva obrane BiH, Oružanih snaga BiH te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradskih i županijskih institucija položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, javlja bljesak.info.

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto u izjavi za novinare kazala je kako je teško naći riječi zahvalnosti braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu. "Svim braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost, kao i svima onima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu te su na taj način obranili svoj dom, naše prostore i domove gdje žive Hrvati. Na ovaj način, i u svim drugim trenutcima, prisjećamo se branitelja, a na njih trebamo misliti i kada nam se piše povijest", kazala je Krišto.

"Danas se prisjećamo naših branitelja i najmanje što možemo učiniti za njih je položiti cvijeće i zapaliti im svijeće, sjetiti ih se, sjetiti se onoga što su dali a dali su mnogo toga za našu slobodu i za našu opstojnost na ovim prostorima", kazao je u izjavi za novinare predsjedatelj Doma naroda državnog parlamenta Bariša Čolak.

Prije odavanja počasti braniteljima, izaslanstva su položila cvijeće i upalila svijeće na grob pokojnog doministra Federalnog MUP-a Joze Leutara na groblju "Masline". 

®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.