+387 39 705 697
+387 39 703 233
vlada@vladazzh.com
Naslovna | U Orašju održana peta Večer Hercegovine u Posavini
U Orašju održana peta Večer Hercegovine u Posavini
Objavljeno: 4.9.2017. 12:54:00 Autor: Administrator
U organizaciji predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske Županije, u petak 1. rujna 2017. godine, u Orašju je održana peta Večer Hercegovine u Posavini, manifestacija koja okuplja gospodarstvenike, osobe iz javnog, političkog,...
Za glazbeni dio večeri zaslužni su bili članovi HKUD-a Linđo iz Neuma, članovi HKUD-a Mladost Domaljevac, te širokobriješki sastav Brig.
Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio domaćin Marijan Klaić, predsjednik Vlade Posavske Županije, koji je zahvalio trojici premijera na zajedničkoj organizaciji ovog druženja.
Prisutnima se obratio i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Ivan Jozić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, te Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koji se u svom obraćanju prisjetio prvog druženja u Mostaru na Večeri Posavine u Hercegovini, kazavši: Nekako u to vrijeme pokrenuta je jedna naivna politička kampanja o unutarhrvatskom jedinstvu u BiH koja se temeljila upravo na geografskim podjelama. Bila je to kampanja na kojoj su neki pojedinci ili skupine htjeli politički profitirati. Odmah smo pokazali koliko je to besmisleno i da mi nismo nekakva skupina koja nije svjesna svojih nacionalnih, identitetskih i zajedničkih vrijednosti. Evo, kroz ovih pet godina više nemamo potrebe nikome ništa pokazivati, nego to jedinstvo na ovakav način, družeći se ugodno, manifestirati. Druženje je Večeri učinilo tradicionalnima i nadam se da će još dugo trajati.
Ova večer je prigoda da se u opuštenoj atmosferi susretnu i druže  te razmjenjuju iskustva i traže bolja rješenja za suradnju i jedinstvo hrvatskog naroda, ne samo Hercegovci i Posavci, nego i svi Hrvati unutar BiH.
 
®© Sva prava pridržana Vlada Županije Zapadnohercegovačke 2017. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.